dinsdag 17 februari 2009

Spruitjesschotel met kip in roomsaus


Ingrediënten:
500 gram spruiten
zout
peper
kipkruiden
300 gram kipfilet, in stukjes
bakje kastanjechampignons, in vieren
2 deciliter slagroom
2 eetlepels mosterd
450 gram aardappelschijfjes
geraspte kaas

Bereiding:
De oven voorverwarmen op 180 ºC.
Kook de spruiten beetgaar.
Roerbak de kipfilet met wat kipkruiden en bak de champignons ca. 5 minuten mee.
Schenk de slagroom bij het vleesmengsel en roer er de mosterd doorheen.
Breng het aan de kook en laat het 1 minuut door koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de helft van de aardappelen over de bodem van de schaal, de spruitjes erop en dan het vleesmengsel.
Dek af met de rest van de aardappelen.
Bestrooi het met geraspte kaas.
30 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten